Nog vragen?

 

Hier kan je wat praktische info terugvinden. Aarzel niet om ons te contacteren indien je nog vragen hebt. Nadat je bij ons een rondreis geboekt hebt, zal je een 'voor vertrek'-brochure ontvangen met nog meer gedetailleerde info.

01

Reisdocumenten

 

Voor Namibië, Botswana en Zimbabwe moet je geen visum vooraf aanvragen. Je hebt wel een internationaal reispaspoort nodig dat nog minstens 6 maanden na terugkomst geldig is en er moeten er minstens 2 blanco visumpagina's aanwezig zijn in je reispaspoort. Voor Zimbabwe dien je aan de grens je visum te betalen: 30USD per persoon. Voor Namibië en Botswana is dit (voorlopig nog) kosteloos. Als je reist met kinderen (jonger dan 18 jaar) moet je aan de grens een origineel geboortecertificaat voorleggen. De meest recente info vind je op de websites www.diplomatie.belgium.be/nl (België) of www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/namibie (Nederland). Je bent als reiziger steeds zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van de juiste documenten!

02

Vaccinaties

 

Iedereen die naar Namibië en Botswana reist dient zich tegen Hepatitis A in te enten. Eveneens aangeraden is een vaccinatie tegen buiktyfus alsook een vernieuwing van de vaccinatie tegen polio, tetanus en difterie.  De meeste recente info kan je vinden op www.itg.be (BE) of www.ggdreisvaccinaties.nl (NL). Of neem contact op met je huisarts.

03

Vluchten & transfers

Je dient je vlucht naar Namibië (Windhoek Hosea Kutako luchthaven) zelf te boeken. We vragen alle deelnemers te arriveren ten laatste in de vroege ochtend (vóór 09.00u) op de startdatum van je rondreis. Zo kunnen we vlot aan onze eerste reisdag beginnen. Indien je terugvliegt vanaf Vic Falls, wordt er een shuttledienst geregeld.  Als je vroeger wenst te arriveren in Windhoek (bv. goedkopere vlucht), dan kan je ons natuurlijk altijd vooraf contacteren om je hierbij te helpen. Wij zullen je dan op de startdag van je rondreis aan je accommodatie in Windhoek komen ophalen.

04

Money, money, money...

 

De munteenheid van Namibië is de Namibische Dollar (1 EUR is ongeveer 15 NAD). In Botswana is dat de Botswaanse Pula (1 EUR is ongeveer 11 BWP). Op de luchthaven van Windhoek zijn geldautomaten en wisselkantoren beschikbaar. Onderweg zijn er in de meeste grotere steden / dorpen geldautomaten aanwezig.

05

Onderweg

 

We reizen rond in onze eigen Toyota Land Cruiser die omgebouwd is tot een safarivoertuig. Onze wagen is uitgerust met het nodige comfort, en aangepast om optimaal te genieten van de prachtige uitzichten en de wilde dieren. Zo zal iedereen een echt Afrikaans gevoel ervaren, helemaal anders dan wanneer je met een autobus rondreist. Ook geeft deze 4x4 safariauto ons de mogelijkheid om op plaatsen te komen waar grotere groepen niet geraken.

06

Groep

 

Omdat we een persoonlijke aanpak belangrijk vinden, biedt TIVA TRAVELS rondreizen aan met kleine groepen van maximum 8 gasten. Vertrek van een groepsreis is gegarandeerd vanaf 6 deelnemers. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. We nemen in ieder geval tijdig contact met je op om te kijken wat mogelijk is. Bij een privéreis bepaal je uiteraard zelf het aantal deelnemers.

07

Privé reizen

 

Wij bieden ook privérondreizen aan. Best neem je hiervoor zo snel mogelijk contact op met ons om jouw voorkeur te laten weten. Onze omgebouwde Toyota Land Cruiser vervoert tot max. 8 deelnemers. We zullen samen met jou een op maat gemaakte rondreis uitstippelen en een offerte opmaken. Meer info vind je hier.

08

08

Gids

 

Wij begeleiden de meeste van onze tours zelf, in het Nederlands. Bij sommige bezienswaardigheden wordt er een plaatselijke gids voorzien die meestal Engels spreekt. Bij een privé rondreis zal, indien gewenst, iemand van TIVA TRAVELS meegaan om te vertalen. Indien je een reis wil maken in een periode dat wijzelf volgeboekt zijn, dan voorzien wij een lokale Engelstalige gids. Natuurlijk is dit steeds in samenspraak met jou!

Gids

 

09

Hakuna Matata!

 

Houd altijd een positieve ingesteldheid en weet dat sommige dingen niet op hetzelfde tempo en dezelfde manier gebeuren als in Europa.

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • YouTube - White Circle

© 2015-2019 Copyright TIVA TRAVELS